Zaštitne kecelje, okovratnici i zaštita za gonade

Olovom impregnirana koža ili plastika, koristi se za izradu kecelja, okovratnika i štitnika, koje koriste profesionalna lica – radiolozi tokom rendgenskog pregleda. Ova sredstva se takođe koriste i od strane pacijenata, radi zaštite delova tela koji ne podležu pregledu, ali tako da ne utiče na kvalitet dijagnostičke informacije.

Zaštitna sredstva se mogu se naći u raznim oblicima i veličinama. Kecelje se mogu poručivati kao jednodelne ili dvodelne, koje se sastoje iz zaštitne suknje i prsluka. Zaštita može biti jednostrana ili dvostrana, u zavisnosti od željene namene i ponuđenog modela. Različite dimenzije zaštitnih sredstava, predviđene su za odrasle (muškarci/žene), kao i za decu. Uobičajena debljina zaštite je 0,2; 0,5; 1 mm olovnog ekvivalenta.

KVARK Vam nudi mnoštvo opcija koje odgovaraju različitim potrebama stila, pokrivenosti, profesije i opredeljenog budžeta. Takodje, imate priliku da se opredelite za različite boje i dezene ove vrste zaštitne opreme, kao i za mogućnost štampanja logotipa ili ličnih podataka.

Dodatne karakteristike poput elastičnih pojaseva koji prenose teret sa ramena na bokove, korisne su za lica koja koriste kecelje za dugotrajne procedure. Ukoliko je potreba samo za povremno korišćenje, ili u okviru veterinarskih aplikacija, postoje i takve kecelje u ponudi.