Termovizijske kamere NDT

Termovizijska kamera, poznata i kao infracrvena kamera ili termalna kamera, je uređaj koji formira sliku koristeći infracrveno zračenje, slično kao kamera koja formira sliku koristeći vidljivu svetlost. Njihova upotreba se zove termografija.

Infracrvena termografija (IRT), termalna ili termovizijska su primeri infracrvene nauke snimanja. Termalne kamere obično detektuju zračenje u dugo-infracrvenom opsegu elektromagnetnog spektra i proizvodi sliku tog zračenja, koja se zove termogram. Pošto se infracrveno zračenje emituje od strane svih objekata sa temperaturom iznad apsolutne nule, termografija omogućava da se vidi nečija životna sredina, sa ili bez vidljivog osvetljenja. Količina zračenja, emitovana od strane objekta povećava se sa temperaturom, stoga termografija omogućava da vidimo razlike u temperaturi. Prilikom posmatranja objekata kroz termalnu kameru, topli objekti se ističu iznad hladnijih, ljudi i ostale toplokrvne životinje postaju veoma lako vidljive u odnosu na okolinu, kako danju, tako i nocu. Ova nauka se posebno koristi u vojsci, ali i u drugim oblastima.

Globalni proizvodjac pionirskih IR kamera i termalnih sistema za snimanje, u okviru industrijske primene OPGAL, u saradnji sa KVARKom kao partnerom na nasem regionu, nudi vam mogucnosti inspekcije velikih površina i identifikaciju skrivenih problema, brzo i efikasno, što omogućava povećane produktivnosti u mnoštvu industrijskih aplikacija.

U okviru industrijske primene, NDTherm proizvodi pružaju aktivnu tomografsku tehnologiju za identifikaciju defekata u kompozitnim materijalima u raznim industrijskih aplikacijama.