Molimo Vas sačekajte
 
Karadjordjeva 33, Kragujevac
Odaberite jezik:
 

Skeneri - Digitajzeri

Skeneri - Digitajzeri

Digializacija moze biti prikaz objekta, slike, zvuka, dokumenta, ili signala (obično analognog). Rezultat se zove digitalna reprezentacija, ili tačnije digitalna slika. Za potrebe digitalizacije filmova koriste se skeneri rendgen filmova, više poznati pod nazivom „film digitizer“.

Digitalizacija je od presudnog značaja za obradu podataka, skladištenje i prenos, jer omogućava efikasnu dostavu informacija u svim vrstama i svim formatima. Za razliku od analognih podataka, koji obično trpe neki gubitak kvaliteta svaki put kada se umnožavaju ili prenose, digitalni podaci mogu da se propagiraju na neodređeno vreme, bez ikakve degradacije. Upravo zato je ovaj način čuvanja informacija za mnoge omiljen širom sveta.

Vise od cetvrtine veka, razvojem tehnologije i dizajna, svetski lider u proizvodnji skenera sacinio je proizvode koji su spremni da zadovolje svaciju specificnu upotrebu. Kao pomoć istraživačima u raznim oblastima, razlicitim centrima za zivotinje, centrima biljaka i minerala, umetnost, dizajniranje, advertajzing kompanije i slicno, Kvark može ponuditi skenere prikazane u nastavku.

U Srbiji, zastupljeni su film digitizeri kompanije MICROTEK, čiji je KVARK d.o.o. regionalni distributer. Opremu proizvodjača MIKROTEC, Tajvan, možete detaljnije pogledati u nastavku, a nešto više o samom proizvođaču u opciji ZASTUPNIŠTVA I PROJEKTI, kao i na sajtu www.microtek.com.tw .