Molimo Vas sačekajte
 
Karadjordjeva 33, Kragujevac
Odaberite jezik:
 

Hot cells

Hot cells

Reč HOT, ili vruće, u ovom slučaju se odnosi na radioaktivnost. Hot cells se se koriste u oblasti nuklearne energije, kao i u oblasti nuklearno-medicinske industrije. Imaju ulogu zaštite pojedinca, profesionalnog lica, od radioaktivnih izotopa, obezbeđivanjem sigurnosne zaštitne kutije, u okviru kojih se može vrštiti manipulacija zahtevanom opremom i kontrola.

Debljina i vrsta materijala koji se koristi za izradu ovih boksova zaštite, mogu biti različiti i uglavnom su propisani od vrste izotopa koji se koriste i njihove aktivnosti. Kako bi profesionalna lica mogla da imaju uvid u ono što se nalazi unutar Hot cell, na njima se ugrađuje olovno staklo. Naravno, postoje različiti zahtevi po pitanju gustine olovnog stakla, odnosno njegovog ekvivalenta zaštite.

Obaveza profesionalnih lica pri radu sa ovim vrstama izotopa u okviru Hot Cella je korišćenje ličnih zaštitnih sredstava, sa akcentom na olovne rukavice, kao i manipulativnih sredstava i štipaljki.

Opremu poznatog svetskog proizvodjača, možete detaljnije pogledati u nastavku, a nešto više o samom proizvođaču u opciji ZASTUPNIŠTVA I PROJEKTI, kao i na sajtu www.capintec.com.