Molimo Vas sačekajte
 
Karadjordjeva 33, Kragujevac
Odaberite jezik:
 

Uređaji za identifikaciju radionuklida

Početna » Oprema iz oblasti medicine » Detektori i monitori zračenja » Uređaji za identifikaciju radionuklida

Uređaji za identifikaciju radionuklida

Uređaji za identifikaciju radionuklida (RIDs) su ručni merni instrumenti za detekciju i identifikaciju radioaktivnih materija (prirodnih, medicinskih, industrijskih). Uglavnom se koriste na nacionalnim granicama, od strane policije i vatrogasaca kako bi se lokalizovali radioaktivni izvori i odredile radioaktivne substance od kojih se sastoje, ali mogu naći primenu i u svim granama nauke, industrije i medicine. RID instrumenti najčešće mere gama (fotonsko) zračenje, a opciono mogu meriti i alfa, beta i neutronsko zračenje. Ovi uređaji se takođe nazivaju identifikatorima i često su kombinovani - multifunkcionalni uređaji koji se koriste i za spektormetriju.

Kvark d.o.o., kao zvanični distributer i zastupnik svetskih proizvođača ove vrste opreme, a iz svoje bogate ponude, izdvaja modele koje možete pogledati u nastavku.

Više o proizvođačima ove vrste opreme, možete naći u okviru opcije ZASTUPNIŠTVA I PROJEKTI, kao i na sajtovima proizvođača www.atomtex.com , www.polimaster.com , www.ecotestgroup.com , www.bsi.lv.