Molimo Vas sačekajte
 
Karadjordjeva 33, Kragujevac
Odaberite jezik:
 

XRF Analizatori

XRF Analizatori

X-ray fluorescence (XRF) je emisija karakterističnih „sekundarnih“, odnosno x zraka iz materijala koji je prouzrokovan bombardovanjem visoko-energetskim x ili gama zracima. Ova pojava se široko koristi i za elementarne analize i hemijske analize, naročito u ispitivanju metala, stakla, keramike i građevinskog materijala, kao i za istraživanja u geohemiji, forenzičkim naukama, arheologiji, ispitivanju umetničkih predmeta i slično.

U Kvarkovoj ponudi možete naći XRF Analyzere koji se primenjuju na kontrolu tehnoloških procesa u oblastima: rudarstvo, hemijskoj i metalnoj industriji:
- Industrija obrade materijala i rudarstvo – on-line analiza sastava minerala direktno na transportnoj traci ili tokom kretanja kroz kanal;
- Proizvodnja – on-line merenje debljine sloja na metalnim i nemetalnim kaiševima i folijama

Kvark d.o.o. je regionalni distributer proizvodjača ove vrste opreme Baltic Scientific Instruments, iz Latvie. Više o kompaniji možete naći u opciji ZASTUPNIŠTVA I PROJEKTI, kao i na sajtu www.bsi.lv .

Svi detektori i spektrometri opremljeni su nuklearnom elektronikom i softverom. Molim da detalje ispratite na sledećim linkovima.
On-line XRF Conveyor Analyzer CON-X
NitroSPEC-X Hand-Held XRF Spectrometer based on HPGe Planar Detector