Molimo Vas sa─Źekajte
 
Karadjordjeva 33, Kragujevac
Odaberite jezik:
 

Dozimterijska merenja / radioloska ispitivanja, u oblasti zastite od jonizujuceg zracenja

Po─Źetna ┬╗ Usluge ┬╗ Dozimterijska merenja / radioloska ispitivanja, u oblasti zastite od jonizujuceg zracenja
Dozimterijska merenja / radioloska ispitivanja, u oblasti zastite od jonizujuceg zracenja
Dozimterijska merenja / radioloska ispitivanja, u oblasti zastite od jonizujuceg zracenja
Dozimterijska merenja / radioloska ispitivanja, u oblasti zastite od jonizujuceg zracenja

Ispitivanje robe pri uvozu/izvozu/tranzitu. Pravilnikom o kontroli radioaktivnosti roba pri uvozu, izvozu i tranzitu (Sl.Glasnik RS, br.44/2011), ure─Ĺuju se metode i na─Źin kontrole radiodioaktivnosti robe pri uvozu, izvozu i tranzitu: ┼żivotnih namirnica, vode za pi─çe, sto─Źne hrane, ve┼ítackih ─Ĺubriva, lekova, predmeta op┼íte upotrebe, gra─Ĺevinskih materijala, rude, metalnih proizvoda primarnog oblika, mineralnih sirovina, sekundarnih sirovina i druge robe.

U skladu sa pomenutom zakonskom regulativom, KVARK d.o.o. je ovla┼í─çen od strane nadle┼żne institutcije - Agencije za zastitu od jonizuju─çih zra─Źenja i nuklearnu sigurnost Srbije, za Merenja ja─Źine ambijentalnog ekvivalenta doze jonizuju─çih zra─Źenja u okviru monitoringa.

Za potrebe ovih ispitivanja, Laboratorija za ispitivanje KVARK sprovodi postupak merenja prema me─Ĺunarodno priznatoj akreditovanoj metodi, LUP.12 - Merenja ja─Źine ambijentalnog ekvivalenta doze jonizuju─çih zra─Źenja. U slucaju neophodnosti, ili zahteva korisnika, u mogucnosti je da sprovede i identifikaciju radionuklida, odnosno kvalitativno i kvantitativno odre─Ĺivanje sadr┼żaja radionuklida u ispitivanom uzorku, me─Ĺunarodno priznatom akreditovanom metodom, LUP.09, a sve shodno Sertifikatu akreditacije 01-391.

Ispitivanje izvora jonizujucih zracenja u medicini/industriji Akreditovanom metodom, LUP.12 - Merenja ja─Źine ambijentalnog ekvivalenta doze jonizuju─çih zra─Źenja, KVARK d.o.o. sprovodi i dozimetrijsku kontrolu izvora jonizuju─çih zra─Źenja, u oblasti medicine, ili industrije: otvoreni i zatvoreni izvori zra─Źenja, generatori zra─Źenja - rendgen aparati svih vrsta i namena, industrijske ma┼íine i medicinski ure─Ĺaji koji za svoje nesmetano funkcionisanje koriste izvore jonizuju─çih zra─Źenja.

KVARK je tako─Ĺe ovla┼í─çen za sprovo─Ĺenje redovne godi┼ínje dozimetrijske kontrole izvora jonizuju─çih zra─Źenja i davanje mi┼íljenja i tuma─Źenja o ispunjenosti propisanih mera za┼ítite od jonizuju─çih zra─Źenja, a sve u skladu sa propisanom zakonskom regulativom, odnosno zakonskom obavezom od strane korisnika izvora jonizuju─çih zra─Źenja.

Ispitivanja radi procene radijacionog rizika Na osnovu ovla┼í─çenja od strane nadle┼żne institutcije - Agencije za za┼ítitu od jonizuju─çih zra─Źenja i nuklearnu sigurnost Srbije, KVARK d.o.o. pru┼ża usluge dozimetrijskih merenja radi utvr─Ĺivanja nivoa izlo┼żenosti jonizuju─çim zra─Źenjima profesionalno izlozenih lica, pacijenata i stanovnistva.

Osoblje Laboratorije za ispitivanje Kvark, ─Źine stru─Źno osposobljena, iskusna i kooperativna lica, koji su sa tehni─Źke strane opremljena najsavremenijim ure─Ĺajima za merenje i otkrivanje jonizuju─çih zra─Źenja, kao i ostalom neophodnom za┼ítitnom opremom.