Molimo Vas sačekajte

Zastupništva i projekti

Važan deo poslovnog života KVARKa je stalna veza sa inostranim partnerima, svetskim liderima u proizvodnji medicinske, industrijske i naučne opreme.

Najistaknutiji partneri :
SIEMENS, Healthcare

SIEMENS, HEALTHCARE, NUKLEARNA MEDICIN

Kao lider na globalnom nivou u razvoju tehnologija za primenu u oblasti nuklearne medicine, Siemens nastoji da uz pomoć svojih tehnoloških inovacija i rešenja, učini zdravstvenu zaštitu ljudi bržom, boljom i isplativijom. Svojim proizvodima i rešenjima sektor MedicalHealth pokriva čitav ciklus nege pacijenata - od prevencije i ranog otkrivanja bolesti, preko dijagnoze, do terapije i kontrole.
 
Iba Dosimetry, Radioterapija
Iba Radio Paharma Solutions

Iba Dosimetry, Radioterapija

IBA je osnovana daleke 1986.godine u Belgiji, kao kompanija koja je u početku bila aktivna u okviru medical imaginga, da bi kasnije svoju pažnju usmerila na radioterapiju i razvoj ciklotrona i integrisanih centara za protonsku terapiju, koja su još u ono vreme bila u stanju da tretiraju brojne oblike raka sa takvim stepenom preciznosti koji nije postignut nikada ranije. Ovaj svetski lider u proizvodnji dozimetrijske opreme u oblasti radioterapije, nudi kompletan asortiman inovativnih rešenja i usluga koje maksimiziraju efikasnost i minimiziraju greške u radioterapiji, medical imagingu, osiguranju kvaliteta i kalibracionim procedurama.
 
ANDOR

ANDOR, Industrija, nauka i istraživanje

Misija i principijalni biznis kompanije Andor, sa sedištem u Belfastu, Severna Irska, članice kompanije Oxford Instruments, je razvoj i proizvodnja digitalnih kamera. Njihova težnja se ogleda u širenju stručnosti i ekspertiza, do razvoja najboljih rešenja za probleme koji se mogu naći kod korisnika, poput merenja svetlosti, što se svrstava kako u naučna istraživanja, tako i u razvoj industrijske zajednice. Andor je globalni lider u razvoju i proizvodnji naučnih digitalnih kamera visokih performansi, za akademske, industrijske i vladine aplikacije.
 
 
Capintec Inc

Capintec Inc., Nuklearna medicina i kardiologija, Radiologija, Onkologija, Endokrinologija, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja,Zaštitna oprema

Američka kompanija iz Nju Džersija, Capintec Inc. je vodeći svetski dobavljač proizvoda za merenje enegrije. Posvećen kontinualnom poboljšanju kvaliteta koji vodi ka beskompromisnom kvalitetu u razvoju najnaprednijih tehnologija iusluga u industriji. Za više od 50 godina poslovanja, ova kompanija je priznata kao svetski lider u razvoju, proizvodnji i marketingu instrumentacije za merenje zračenja i monitoring. Kompanija stalno nudi nova, inovativna rešenja za aplikacije pri merenju radijacije. Nudeći proizvode sa primenama u nuklearnoj medicini, nuklearnoj kardiologiji, onkologiji, endokrinologiji, dijagnostičkoj radiologiji i terapiji, kompanija nastavlja da raste.
 
Bar Ray, Lična zaštitna oprema

Bar Ray, Lična zaštitna oprema

Od 1930.godine, kompanija Bar-ray, Pensilvanija, je vodeći proizvođač ličnih zaštitnih kecelja i inovativnih proizvoda za ličnu zaštitu od zračenja. U svojoj ponudi ima veliki izbor zaštitnih proizvoda koji odgovaraju najviše dijagnostičkim i imaging aplikacijama, od zdravrstenih kontrola, pa sve do bezbednosnih kontrola na aerodromima. Cilj kompanije je da medicinarima i pacijentima stavi na raspolaganje najnoviju, najveću i najlakšu ličnu zaštitu od zračenja, komfornu i jednostavnu za korišćenje, držeći ih sigurnim u svakom radijacionom okruženju.
 
EURORAD / EuroMedical Instruments, Nuklearna medicina, Hirurgija, Ginekologija

EURORAD / EuroMedical Instruments, Nuklearna medicina, Hirurgija, Ginekologija

EuroMedical Instruments, Francuska, je svetski i ekskluzivni distriburer proizvođača EuroRAD, Francuska, koji proizvodi hirurške sonde za detekciju, poznatije kao EUROPROBE. Europrobe sistemi koriste se u raznim oblastima, kao što su dermatologija, ginekologija, endokrinologija, urologija i nuklearna medicina.
 
MICROTEK, Digitalna radiografija, Industrija, nauka i istraživanje

RAEsystems, Lična zaštitna oprema

RAE systems Inc., Kalifornija, je vodeći globalni provajder inteligentnih gasnih sistema i sistema za radijacionu detekciju, koji omogućavaju bezbednost i sigurnost u realnom vremenu, za otkrivanje pretnji. Ova kompanija, koja je od pre par godina u vlasništvu široko poznatog Honeywell-a, nudi kompletnu liniju bežičnih rešenja, uključujući i lične, ručne, prenosive i fiksne instrumente, dizajnirane da zadovolje potrebe svakog vida korišćenja.
 
MICROTEK, Digitalna radiografija, Industrija, nauka i istraživanje

MICROTEK, Digitalna radiografija, Industrija, nauka i istraživanje

Osnovana 1980. godine, MICROTEK International, sa sedištem u naučno-industrijskom parku Hsinchu, Tajvan, izrastao je iz malog start up tima za multinacionalne kompanije, sa dobro utvrđenom distribucijom i globalnom servisnom mrežom. Proizvodnjom inovativnih rešenja za skeniranje se bavi već tri decenije i dalje nastavlja da napravi tehnološki proboj u rešenjima skeniranja. MICROTEK je svoj korporativni fokus usmerio na proizvodnju skenera za specifične potrebe, što ga svakako čini jednom od vodećih kompanija u ovoj oblasti. Upravo taj fokus u proteklih 20 godina omogućio je stvaranje nove generacije digitalnih rešenja za obradu slike, koje su dramatično promenile teren u svim oblastima medicine, industrije, nauke, biologije i mnogim drugim. MICROTEK ponosno obajvljuje da je vlasnk preko 450 patenata širom sveta, a pored toga i dalje razvija nove generacije skenera.
 
S.E.A, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

S.E.A, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

Nemačka kompanija S.E.A. osnovana je 1993.godine, sa poslovanjem u oblasti zaštite od zračenja i nuklearne merne opreme. Sa sestrinskom kompanijom MED Nuklear-Medizintechnik, Dresden, čini deo NUVIA grupe. Nasleđe NUVIA datira od početka nuklearne industrije Velike Britanije, da bi sada postala međunarodni izvođač radova za nuklearni inženjering i upravljanje.
 
TORR International Inc., Industrija, nauka i istraživanje

TORR International Inc., Industrija, nauka i istraživanje

TORR International Inc., kompanija iz Njujorka, inkorporirana 1989.godine, specijalizovana u oblasti tankog filma i nanotehnologije. TORR proizvodi uključuju Magnetron sisteme praska, sisteme elektronskog snopa i sisteme termo isparenja, za različite aplikacije. TORR kreira prilagođene multi target sisteme za specijalne namene, a proizvodi reaktivne jonske sisteme za graviranje, plazma procesne mašine za metale, izolacije i polimer. TORR dizajnira kombinovane sisteme koji uključuju dva ili više izvora, pružajući ekonomično rešenje za današnje istraživačko okruženje.
 
Oserix, Industrijska radiografija

Oserix, Industrijska radiografija

Korporativni cilj kompanije Oserix, Belgija, je proizvodnja, marketing i distribucija proizvoda vezanih za ispitivanje bez razaranja (NDT). Fokusiranjem svojih aktivnosti na ovom polju, prisustvom na pet kontinenata, Oserix zauzima istaknuto mesto u svetu i nastavlja da istražuje nove oblasti. Nudi širok spektar gama kamera – projektora, namenjenih za snimanje zavarenih spojeva.
 
Baltic Scientific Instruments, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

Baltic Scientific Instruments, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

U okviru Ministarstva za atomsku energiju bivšeg Sovjetskog Saveza, 1994.godine, Riga Institut za istraživanje i razvoj za radio-izotop aparate, osnovao je kompaniju BS Instruments, Letonija. Institut je imao odgovornost za razvoj instrumenata za detekciju zračenja i merenja za industriju atomske energije, rudarstvo, industriju nafte i gasa, vojne i slične primene. Širok spektar proizvoda, najviši nivo tehničkog znanja i veštine, morale su zadovoljiti najsavremenije tehnološke zahteve Sovjetskog Saveza, što je navelo kompaniju Bruker da ih prihvati u svoj čuveni sistem. Nakon otkupljivanja sopstvenih akcija od kompanije Bruker AXS, BS Instruments, 2010.godine osniva nezavisnu kompaniju koja se bavi proizvodnjom instrumenata za nedestruktivnu analizu gama i x zraka. Njihovi proizvodi, našli su svoju primenu u više industrija: nuklearne energije, monitoring životne sredine, geofizika i rudarstvo, medicina i zdravstvo, istraživanje uključujući i nauku o svemiru, sigurnosni sistemi i carinske kontrole i druge oblasti.
 
Atomtex, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

Atomtex, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

Vodeći istraživački i proizvodni centar Republike Belorusije je jedan od svetskih lidera u dizajniranju i proizvodnji opreme za nuklearna merenja i monitoring radijacije. Osnovan je 1995.godine, kao deo društva Minsk naučno-istraživačkog Instituta za proizvodnju instrumenata. Proizvodi su vrlo traženi u oblastima kao što su nuklearna energija, medicina, sektor proizvodnje, monitoringa životne sredine, kontrole bezbednosti i istraživačke aktivnosti. Sopstvena visoka preciznost i multifunkcionalna metrološka infrastruktura, posvećenost inovativnim idejama i naprednim tehnologijama, kao i orijentacija ka međunarodnim standardima, pomaže im u stvaranju proizvoda visokog naučnog i tehnološkog nivoa.
 
Polimaster, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

Polimaster, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

Vodeći svetski proizvođač opreme za detekciju zračenja, osnovan 1992.godine, u Belorisiji, danas ima svoja predstavništva u Americi, Japanu i Evropi. Glavne oblasti primene ovih uređaja obuhvataju: ličnu kontrolu zračenja osoblja, borba protiv ilegalne trgovine nuklearnih materijala, likvidaciju posledica i akcidenata od nuklearnih zračenja, monitoring zračenja životne sredine, kontrola radijacije privatnih i industrijskih objekata i drugo.
 
Tracerco, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

Tracerco, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

Tracerco je nastao 1958.godine kao mali istraživački tim, u okviru Britanske hemijske kompanije Imperial Chemical Industries, Billingham, Teesside. Danas, Tracerco je deo Divizije procesne tehnologije Johnson Matthey i svetski je lider u svojoj oblasti. Inovativni spektar proizvoda i usluga su od neprocenjive vrednosti kako bi se osigurala potpuna optimizacija i efikasnost imovine klijenata u naftnoj industriji, industriji gasa i petrohemijskoj industriji.
 
ECOTest, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

ECOTest, Detekcija i merenje jonizujućih zračenja

Naučno privatno preduzeće za proizvodnju Sparing-Vist Center je dobro poznati proizvođač mernih instrumenata zračenja, poznatijih pod brendom ECOTEST u Ukrajini i širom sveta. Kompanija nastoji da stalno poboljšava svoje proizvode unapređenjem svojih funkcionalnih sposobnosti u skladu sa potrebama tržišta, pomću inovativnih tehnologija i modernih sastavnih delova i materijala.
 
 

PROJEKTINedavno realizovani projekti:

 

2018. Opremanje dozimetrijskom opremom, Projektovanje zaštite bunkera i Dozimtrijska kontrola 6 linearnih akceleratora za projekat Svetske banke.

 

2016. Opremanje dozimetrijskom opremom 3 linearna akceleratora, za projekat Kamenica 2. Projekat je uspešno realizovan.
 

2016. Uspešno realizovana nabavka Europrobe sistema za potrebe Kliničkog centra Srbije.


Aktuelni projekti:

 

2019. Komisioniranje, modeliranje i verifikacija snopa zračenja za 10 linearnih akceleratora;